Fietsroutes

Ontdek de prachtige omgeving van Holten op een elektrische huurfiets en kom opgeladen thuis. Van een rustgevende route tot een avontuurlijke tour, alles is mogelijk met onze huurfietsen van BikesByRay.

Het mooie dorpje Holten ligt op de grens van Salland en Twente tegen de Achterhoek, een goed vertrekpunt voor prachtige fietstochten. Met een centrale ligging in de Sallandse Heuvelrug, nabij het riviertje de Schipbeek en het dorp Markelo met haar tientallen rijksmonumenten is er een diversiteit aan keuzes.

Fiets door het Sallandse landschap op een E-Bike van BikesByRay

Wat dacht u van een fietsroute over de Sallandse Heuvelrug, een natuurgebied met het grootste aangesloten heidegebied van West-Europa en het leefgebied van de zeer zeldzame korhoen. Of een route op uw elektrische fiets langs het Pieterpad, de bekendste langeafstandswandelroute van Nederland. Een andere aantrekkelijke route, Markelo en omgeving, gaat door het grensgebied van de provincies Overijssel en Gelderland en laat de fietser genieten van de diverse rijksmonumenten en het mooie coulisselandschap van deze streek.

Wat te doen in omgeving Holten?

Holten heeft een groot gedeelte van haar bekendheid te danken aan de Holterberg. De Holterberg is de bekendste berg van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug en grenst in het noorden aan de Haarlerberg en Noetselerberg.

Bovenop de Holterberg vindt u, naast diverse horecagelegenheden, de indrukwekkende Canadese Begraafplaats. Het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug ligt tussen Hellendoorn en Holten begrenst ongeveer 35 vierkante meter en bestaat uit 26 bergen met een diversiteit aan vergezichten. De Sallandse Heuvelrug is een bijzonder natuurgebied en een prachtige omgeving voor buitensporten. Een of meerdere fietstochten op de E-Bike is bij uitstek een manier om dit mooie gebied te verkennen.

Uiteraard zijn er vanuit Holten nog meer mooie fietstochten te maken, zoals naar de Hanzestad Deventer, langs het Twentse Reggedal of richting Gorssel en omgeving.

Holten biedt naast verschillende fiets- en wandelmogelijkheden ook een diversiteit aan andere sport- en recreatiemogelijkheden. Zo liggen er tennisbanen onderaan de Holterberg en zijn er twee grote buitenzwembaden aan de rand van Holten. Op de Holterberg liggen twee midgetgolfbanen, maar zoekt u een officiële golfbaan dan kunt u terecht in de nabijgelegen dorpen Wierden en Lochem waar twee prachtige 18 holes banen liggen. 

Verder biedt de Holterberg een natuurmuseum, het Natuurdiorama en natuurlijk de Canadese Begraafplaats. Daarnaast zijn er verschillende restaurants en horecagelegenheden in en rondom Holten.